גבול גנוב
מחבר/ת: גולן, ציפי

תקציר:
אלמוני גלוי ראש מגיע לחיידר בעיר העתיקה ומבקש לדבר עם המנהל. שני בניו נתן ושמחה מצותתים מאחורי הדלת ושומעים את דרישת האיש לפנות את המבנה תוך עשרה ימים. שני הילדים יוצאים לעקוב אחרי האיש... כמאה ועשרים שנים לפני כן, מפליגים מר מורגנשטרן ובניו באונייה לארץ ישראל עם לודוויג שילר, הוא מציג את עצמו כפעיל לטובת יהודי ירושלים, אך למעשה מעורר חשד מהרגע הראשון.
מהי מטרתו האמיתית של לודוויג שילך? מה מחפש לודוויג בבית החולים 'ביקור חולים'? מה שמע יהודה לייב מאחורי הווילון? מה רמז העורב לרב ולמנהל בית החולים? מה כל כך מרגש את נתן בחומש שנמצא בחפירות הארכיאולוגיות? איך הגיע יהודה לייב למחסן החשוך ומה מצא שם? מהי מטרת ביקורו של הקונסול האוסטרי בחיידר החדש?
גבול גנוב' - עלילה מותחת ומשעשעת המתרחשת סמטאות העיר העתיקה בירושלים בימינו ולפני מאה ועשרים שנה, כאשר העבר וההווה נקשרים בתזמון מופלא. תוך כדי קריאת הסיפור לומד הקורא פרק היסטורי על חייהם של היהודים תחת שלטון הטורקים בארץ ישראל, מילים בערבית, ובעיקר אמונה ובטחון בריבונו של עולם. -- מהכריכה האחורית
יש להעריך כי מספר ימי ההמתנה המשוער יהיה כמות ההזמנות כפול מספר ימי השאלה עבור כל עותק.
אין כרגע עותקים זמינים להשאלה
עותקים
מספר | סטטוס | מיקום | מס' מיון | סימן מדף | כרך | ימי השאלה |
---|---|---|---|---|---|---|
145004 | מושאל | קומיקס ברוח היהדות* | נ | גול | 30 | |
145005 | מושאל | קומיקס ברוח היהדות* | נ | גול | 30 | |
145006 | מושאל | קומיקס ברוח היהדות* | נ | גול | 30 |